2011-07-01 11:30:53• hírek • Póti Orsolya

Kezdetét vette a konferencia

Kezdetét vette az „Esélyegyenlőség a lokális identitás megőrzésére és újjászervezésére az oktatásban és a szakemberképzésben" elnevezésű projekt első félév utáni zárókonferenciája, mely július 1-3. között zajlik a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Szatmárnémetiben kihelyezett tagozatán.

Az uniós finanszírozású projektben három felsőoktatási intézmény - a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Szatmárnémetiben kihelyezett tagozata, a Nagyváradi Partium Keresztény Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Karának - szakemberei és kutatói vesznek részt.

A résztvevők célja a magyar, román, sváb és roma közösségek antropológiai és népművészeti hagyományainak feltárása, ezért a konferencia keretében is ilyen jellegű témákban tartanak szemináriumokat és workshopokat.

A rendezvényt a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Szatmárnémetiben kihelyezett tagozatának igazgatója, Végh Balázs Béla nyitotta meg, a köszöntőbeszédet követően pedig Bálint Péter „Átokmondás a mesében" című előadását hallgathatták meg a résztvevők.

A pénteki napon az előadások sorozata 18 óráig tart, ezt követően kulturális programra kerül sor. A résztvevők olyan szakemberek előadást hallgathatták, illetve hallgathatják meg mint János-Szatmári Szabolcs, Végh Balázs Béla, Bura László, Stark Gabriella, Baranyai Tünde, Bujdosóné Papp Andrea, Bánhidi Mária, Lovas János, Biczó Gábor, Bartha Krisztina, Hanó Csaba és Muhi Sándor.

Július 2-án, szombaton 9 órai kezdettel Sas Marinescu Adriana, majd Truta Liliana román nyelvű előadására kerül sor, 10 óra és 13 óra között Stark Gabriella, Olvasztóné Balogh Zsuzsa és Crisan Renáta Alice tart szemináriumot, majd 15 órától Végh Balázs Béla „Gyermekversek növényvilága" című három részből álló szemináriumán vehetnek részt az érdeklődők. A szombati napot Stark Gabriella zárja, aki a társasjátékok felhasználási lehetőségeit részletezi.

A július 1-3. között sorra kerülő konferencián a szemináriumok és a kulturális programok mellett, összegzik a projektben eddig elért eredményeket.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: